Táblázatkezelő programok:

 1. Microsoft Excel – Az egyik legjobb táblázatkezelő, de fizetnünk kell a használatáért. 
 2. Libre Office – Pontosan ugyanazokat a funkciókat ismeri, mint az Excel, de egy kicsit más a megjelenése. Cserébe viszon ingyenes.
 3. WPS Office – Pontosan ugyanazokat a funkciókat ismeri, mint az Excel és pontosan ugyanúgy néz ki mint az Excel, de ingyenes.
 4. Google táblázat – különlegessége, hogy online szerkeszthető, egyszerre akár több ember is szerkesztheti ugyanazt a dokumentumot és ingyenes.

Excel

Libre Office

WPS Office

Google táblázat

A táblázatkezelőt és szövegszerkesztőt azonban bizonyos dolgok megkülönböztetik:

 1. Míg a Szövegszerkesztő alapvetően betűkkel dolgozik, addig a Táblázatkezelő számokkal és számításokkal.
 2. A Word kiválóan alkalmas meghívók, beszámolók, tehát szöveges dokumentumok  készítésére lett kitalálva. A táblázatkezelő függvények és kimutatások megírására.
 3. A szövegszerkesztőben egy a4-es lapon dolgozunk, a táblázatkezelőben egy szinte végtelen munkafelületen sorokkal és oszlopokkal.
 4. A Word sokkal elterjedtebb a mindennapokban, az excelt csak bizonyos területeken használják.

   

  Feladat: Küldd el e-mailben a valentakos@adysuli.sk címre, hogy melyik táblázatkezelő program van telepítve a számítógépedre / tabletedre. / telefonodra (mindegy, hogy melyiket írod). Ha egy sincs, akkor azt írd meg. Ha pedig nem tudod megállapítani, akkor pedig azt. A levél tárgya a neved és az osztályod legyen.
  Határidő: 2020. április 29.

Excel

Word