CB 72/2 Listen and read. (A “Weather” cím alatti videóban megtalálod. Először hallgasd részenként, olvasd hangosan a meghallgatás után – ahogy az iskolában szoktuk.)

CB 73/3 Write. Circle the verbs. Underline the adjectives. (Karikázd be az igéket. Húzd alá a mellékneveket.)

WB pp. 71-73

Kedves Szülők!
Nem tudom, hazavitte-e minden tanuló a munkafüzetét az iskolából. Ezért is, meg főleg azért, hogy tudjam követni a gyerekek haladását, felkínálok egy lehetőséget a hatékonyabb gyakorlásra. Segítség? Plusz teher? Döntsék el, nem kötelező.
Bejelentkezés a www.liveworksheets.com weboldalon. (Students Access – a főoldalon a bal felső sarokban)
Mellékelem a belépéshez szükséges adatokat. (felhasználónév, jelszó, kód)

adatok4A                                                        adatok4B                                                   adatok4C

Kétféle megoldás lehetséges. Az egyszerűbb, ha a felhasználónév (username) és a jelszó (password) beírása után az enter-re kattint. Máris megjelenik a tanuló munkafüzete, benne az interaktív feladatlapok. Megoldás után kattintson a Finish-re. Ez gyakorlás, nem számonkérés! A rendszer is ad visszajelzést és én is. A feladatot bízzák a gyermekre, biztos vagyok benne, hogy boldogul vele. :)  Önöktől a technikai segítséget kérem.

A másik, és csak egy picit bonyolultabb belépés, ha regisztrálnak is. Ehhez kell az Önök e-mail-címe és a kód (key code), amit a mellékletben (adatok) megtalálnak. Ebben az esetben ne az „Enter“-re, hanem a másikra kattintsanak – „Register as a student“.  Előnye, hogy e-mailben kapnak majd értesítéseket, például ha nem sikerül a feladat, így kap a gyermek lehetőséget, segítséget újból megoldani.

Bármi kérdés, kérés, óhaj, sóhaj…. írják meg. Elérhetőségem: gulyas.agnes1963@gmail.com